• info@hodhouten.nl

Historie

De Houtense Ondernemersdag

De oorsprong van de Houtense Ondernemersdag was in oktober 2009. Een geslaagd business-to-businessevenement dat om een vervolg vroeg. “De formule voor de Houtense Ondernemersdag moeten jullie vast zien te houden,” zo sprak Cor Lamers, destijds burgemeester van Houten, de projectgroep bij de voorbereidingen van de tweede Houtense Ondernemersdag toe. Dat doen we nog steeds en het is onze ambitie om er ook dit jaar weer een sprankelende en inspirerende dag van te maken. Ron Steennis, voorzitter van de projectgroep: “We willen een afwisselend programma vol informatie, dynamiek, inspiratie en mogelijkheden om te netwerken. Dit jaar geen beursvloer, maar een inspirerend en breed programma."

Een belangrijk onderdeel

Een belangrijk onderdeel van de dag is de bekendmaking van de ‘Houtense Onderneming van het jaar’, ‘Ondernemerstalent van het jaar’ en 'Retailer van het jaar'. Een deskundige jury, onder leiding van juryvoorzitter W. de Jong, burgemeester van Houten, zal de nominaties beoordelen en de winnaars bekend maken. De prijzen zijn een ode aan het doorzettingsvermogen, de flexibiliteit en de zakelijke successen die veel bedrijven hebben.

Initiatiefnemers

De Houtense Ondernemersdag is een initiatief van de bedrijvenverenigingen IKH, OKK en ZZP-Houten, de winkeliersverenigingen Het Rond, Oude Dorp en Castellum, de gemeente Houten en Rabobank Rijn en Heuvelrug

Houten doet het economisch erg goed. Dat dragen we lang niet altijd uit. We zijn bescheiden, werken hard en daarom is het goed dat Houtense ondernemers eens in de twee jaar een prachtig feest vieren.

Herman Geerdes

Wethouder van Houten

Het thema is ‘verbinden’. Daar hoort ook bij dat we als ondernemers kijken hoe we jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ondernemers en retailers met elkaar kunnen verbinden. Op deze dag zijn zeshonderd invloedrijke ondernemers bij elkaar. Dan moeten we die dag toch het verschil kunnen maken?!

Ron Steennis

voorzitter van de projectgroep

Onze initiatiefnemers